Frågor och svar

Här finner du svar på våra vanligaste frågor.

Däck

Det absolut minsta mönsterdjupet på sommardäck får enligt lag vara 1,6 mm och på vinterdäck 3 mm mönsterdjup , rekommendation är att byta innan dom blivit så slitna
Däck bör bytas vid 3500-5000 mil eller när dom blir 4-5 år gamla

Service

Vi följer alltid tillverkarens rekommendationer.
Du kan räkna med att få tillbaka bilen samma dag.

Verkstad

Hos oss gäller 3 års garanti på reservdelar & 1000 mil eller 1 år på utfört arbete.
Vi lagar person- och transportbilar av alla märken.

Hjulinställning

Om din ratt inte står rakt, bilen drar snett efter vägen eller om däcken blivit snedslitna. Hjulinställning kan också behöva utföras efter vissa verkstadsjobb

AC

I en AC-service ingår: Tömning av gas, trycktest och läcksökning med hjälp av UV-lampa eller elektronisk läcksökare, påfyllning av köldmedium och olja. Kontroll av hög- och lågtryckssidans värden, kompressorns funktion, kondensorfläkten, drivremmarnas skick och eventuella skador på komponenterna.

Övriga frågor

Ja, det gör vi, 30000 mils reservdelsgaranti, 1000 mil eller 1 års garanti på arbete.
Dom flesta nyare bilar har en servicelampa som lyser när det är dags att göra service på din bil, ring eller maila oss annars om du känner dig osäker så kontrollerar vi vad som rekommenderas för din bil.
För att svara på den frågan behöver vi lite uppgifter om din bil, nuvarande mätarställning och hur den är servad tidigare är en bra början.
Vardagar 7,00-16,00 lunch 12-12,45.
Ja, vi har gått dom utbildningar som behövs och för att kunna hjälpa dig med det.
Ja, alla person och transportbilar är välkomna.
Ja, vi är en godkänd bilverkstad.
Inget arbete utförs utan ditt medgivande, skulle något utöver det som specificerats på offerten behöva göras återkopplar vi till dig innan detta utförs.
Skulle det visa sig att det finns fler än vad som finns specificerat på offerten kommer vi återkomma till dig för att meddela detta ihop med ett pris.
Det är svårt att estimera kostnaden eftersom den kan vara mer eller mindre komplex att utföra. Avgiften kan därför variera beroende på vad som ska felsökas.

Godkänd Bilverkstad

Godkänd Bilverkstad är en kvalitetsstandard för alla Sveriges verkstäder. Syftet är att säkerställa att de lagar, förordningar och krav som vår verksamhet ställer på oss efterlevs.

Den största skillnaden mellan Godkänd Bilverkstad och andra kvalitetsstämplar inom verkstadsbranschen är att ett godkännande enligt standarden endast kan utfärdas av en oberoende tredje part. Att vara en Godkänd Bilverkstad innebär att vår verkstad följer de lagar, förordningar och krav inom miljö och säkerhet som branschen kräver

varför välja ahlqvist?

vi utför kvalitativa
bilreparationer
till trygga priser.

På vår bilverkstad är din bil är i goda händer. Vi erbjuder högkvalitativa bilreparationer till priser som får dig att känna dig trygg.